Музичне і хореографічне мистецтво є незамінними засобами естетичного виховання, художнього розвитку, здатного глибоко впливати на духовний світ людини.

Домненко Катерина-Марія Андріївна

художній керівник

Важко переоцінити роль художньої самодіяльності в навчально- виховному процесі. Адже, працюючи в аматорському гуртку, студент має реальні шляхи для самореалізації, а мистецькі заходи – це невичерпне джерело для його духовного життя. Це молодий та живий організм, який постійно знаходиться в творчому пошуку. Завдяки художній самодіяльності, в студентів нашого коледжу насичене життя.

У вихованні студентів танець займає особливе місце. Одна з основних його цілей –  формування різноманітних емоцій і почуттів, що є найважливішою умовою розвитку особистості.

Танець – це вид художньої діяльності, оптимальний для формування і розвитку у підлітків і дорослих творчості і уяви, завдяки поєднанню в єдиній діяльності  характеристик танцю – музики, руху, імпровізації, різних стилів.

Завдяки вивченню хореографічного мистецтва, наші студенти не тільки опановують рухи та вивчають танцювальні комбінації, а й розкривають весь спектр і різноманіття емоцій, поглиблено вивчаючи той стиль танцю, яким займаються.

Так учасники хореографічний колективу бального танцю  «Бріліант» – вивчаючи латиноамериканську та європейську танцювальну програму, повністю відтворюють та з захопленням передають настрій чуттєвого вальсу; нестримного та палкого танго; ніжної румби; пристрасного пасадоблю; веселого, жартівливого квікстепу та джайву.

Студенти хореографічного колективу сучасного танцю  «Luwien» – пізнають себе через призму сучасного танцю, увібравши в себе філософські думки, дух свободи, ніжну пластику та емоційну наповненість у кожному виконаному руху.

Учасники хореографічного колективу народного танцю  «Барви Полтавщини» – поглиблено вивчають історію і культуру народного мистецтва. Танець, який розкриває всю суть вільного українського народу, який бере початок у корені наших предків та живе і проростає у серцях сучасного покоління.

Аграрно-економічний фаховий коледж – багатогранний, окрім танцювальних колективів, він багатий на вокальне мистецтво. Дзвінкі голосочки наших студентів створюють особливу атмосферу на святах та заходах.

Спів — це виконання музики за допомогою голосу, мистецтво передавання засобами співацького голосу художнього змісту музичного твору. У стінах коледжу є такі типи співу: сольний, ансамблевий та хоровий. У ВСП «Аграрно-економічний фаховий коледж ПДАУ» музичне мистецтво активно розвивається, тому на базі навчального закладу гуртки художньої самодіяльності працюють над різними вокальними стилями: народний спів – ансамбль «Барвінок» (спирається на народно-пісенні та виконавські традиції певних географічних регіонів), академічний або класичний спів – квартет «Зорепад» (використовується головним чином у “класичних” жанрах музики, для виконання оперних партій, романсів, номерів з оперет або мюзиклів), сучасний естрадний співдует «Кришталь», чоловічий гурт «Ворскляни», жіночий гурт «Мальви» (за своїм звучанням знаходиться між академічним і народним. Завдання естрадного виконавця – пошук свого власного звуку, своєю оригінальною, характерною, легко впізнаваною манери співу і сценічного образу. В естрадному співі можна застосовувати безліч вокальних технік, таких як субтон, фальцет, тванг, белтинг, розщеплення та ін, а також різні мелізми).

Ми всі різні, але об’єднує  нас – художня самодіяльність Аграрно-економічного фахового коледжу!