You are currently viewing Цікаво та смачно відзначили День українського борщу
  • Запис опубліковано:17.09.2024

14 вересня 2024 року першокурсники групи 12т (спеціальність Агрономія ОПП «Виробництво та переробка продукції рослинництва») разом з куратором Олександром Матвієнком та дублером куратора Альоною Подорожною здійснили екскурсію містом, ознайомились із культурними пам’ятками Полтави, побували у комунальному закладі “Полтавський Палац дитячої та юнацької творчості Полтавської міської ради”, прогулялися площею біля Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. Гоголя, зробили пам’ятні фото біля Монумента Слави, пам’ятників Івану Котляревському, Марусі Чурай та покуштували смачнючого українського борщу у затишному кафе “Старе місто”. Під час частування обговорили феномен українського борщу, його культурологічну частину, тяглість приготування цієї страви різними поколіннями українців та його вплив на суспільне життя. У 1798 році Іван Котляревський так описав  страву борщ у безсмертній «Енеїді»: «Не поцурайтесь хліба-солі. Борщу скуштуйте, галушок».

Пізнавальну екскурсію для юних здобувачів освіти підготувала та провела науковий співробітник Полтавського Краєзнавчого музею імені В. Кричевського, член ГО “Збережемо Полтаву”, кандидат архітектури Оксана Білявська.

Публікацію підготували Олександр Матвієнко та  Альона Подорожна

Залишити відповідь