Профком коледжу організував екскурсію для викладачів до ТОВ «Їжа для роздумів», яке займається вирощуванням волоських горіхів за органічною технологією. Основним видом діяльності є — 01.25 Вирощування ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників.
«Сам горіх, коли розкрити його плід, нагадує мозок людини. Ці плоди вживають для покращення роботи головного мозку. Щодня не зашкодить з’їдати 4-5 волоських горіхів – от звідси й назва – «Їжа для роздумів», – розповів директор товариства пан Ігор Рибалко.
Гості познайомилися із технологією вирощування, збирання і переробки горіхів. Побували на демонстрації струшування горіхів вібрострілою та у цеху з м’яким дахом для технічної переробки горіхів, побачили роботу ліній зняття оболонки за рахунок тертя гумовими пристроями, сушки та калібровки.
Після змістовної екскурсії учасники поїздки смачно поласували запашною кавою та смаколиками від Gangster Coffee ростерія (власник мережі Сенчук Олександр).
Щиро дякуємо профкому за чудову пізнавальну поїздку до сучасного господарства з передовими технологіями, це допоможе викладачам «оживити» процес викладання! Дякуємо! Було дуже-дуже цікаво!!!!
Публікацію підготував Олександр Матвієнко