You are currently viewing Молодь – за виробництва органічної продукції
  • Запис опубліковано:28.01.2023
Сьогодні серед молоді все популярнішим стає якісне харчування та здоровий спосіб життя заради майбутнього нації. Уряд підтримує Європейський зелений курс, спрямований на всебічне розв’язання проблем продовольчих систем, а його ключовим моментом є нерозривний зв’язок між здоровими людьми, здоровим суспільством та здоровою планетою. Особливо актуальним є питання просвітницької роботи у освітніх закладах по поширенню органічних сільськогосподарських практик у нашій країні.
Органічний сектор України гостро потребує висококваліфікованих фахівців з органічного виробництва, які здатні вивести органічне сільське господарство на якісно вищиий, провідний міжнародний рівень.
За ініціативи ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» та за підтримки проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» у листопаді 2022 року було оголошено конкурс «Органічне виробництво та харчування – очима студентів».
Метою конкурсу стала популяризація органічного виробництва і харчування та залучення більшої кількості молоді до вивчення питань виробництва органічної продукції. Всього на конкурс надійшло 128 студентських робіт з різних закладів вищої та фахової передвищої освіти України. Слід зазначити, що студенти нашого навчального закладу теж проявили наукову активність та представили 4 роботи:
  1. «Розвиток органічного землеробства на Полтавщині» (авторка проєкту – Тобух Вікторія (група 21а), керівник Лідія Звонар);
  2. «Органічне харчування для спортсменів» (автори проєкту – Гергель Дмитро (група 21а) та Янчук Вячеслав (група 22а), керівник Павло Мотрій);
  3. «Вирощування волоських горіхів за органічною технологією на прикладі ТОВ «ЇЖА ДЛЯ РОЗДУМІВ» (автори проєкту – Ляшенко Юрій, Чечель Наталія (група 21м), керівник Оксана Шовкова);
  4. «Органічне виробництво у дитячому харчуванні» (авторка проєкту – Качало Світлана (група 41а), керівники Оксана Орихівська та Таміла Литвиненко).
Оціночний комітет та спонсори цього конкурсу детально вивчили та проаналізували роботи всіх учасників. 26 січня 2023 року у режимі Zoom-конференції оголосили результати.
Приємно зазначити, що конкурсна робота «Органічне виробництво у дитячому харчуванні» посіла почесне ІІІ місце (заохочувальний приз – сертифікат від інтернет-магазину «Розетка»).
Щиро вітаємо призерку змагання – студентку 4 курсу спеціальності 201 «Агрономія» Качало Світлану та її наставниць – Орихівську Оксану та Литвиненко Тамілу! Бажаємо нових творчих здобутків та перемог!
Публікацію підготувала Орихівська Оксана

Залишити відповідь